HAKİMLİK SINAVINA HAZIRLANIRKEN HANGİ KAYNAKLARDAN HAZIRLANMAK GEREKİR

HAKİMLİK SINAVINA HAZIRLANIRKEN HANGİ KAYNAKLARDAN HAZIRLANMAK GEREKİR?

Hakimlik sınavlarına hazırlanırken hakimlik kurslarından yardım alsanız da almasanız da yararlanacağınız kaynaklar çok önemlidir ancak özellikle kurstan faydalanmayacaklar için daha fazla önem kazanır.

  • Hakimlik ders notları (hakimlik konu anlatımlı kitaplar): hakimlik sınavlarına hazırlıkta mutlaka konu anlatımlı kitaplara ihtiyacınız vardır. Öncelikle dersleri bu kitaplardan çalışmalı sonrasında soru çözümü yapmalısınız. Çok kalın olmayan en az üç dört kez okuma şansınızın olduğu ince ders notlarını tavsiye ederiz. Kalın kitapları en fazla bir ya da iki kez okuyabilme şansınız olur ve sınavda çıkma ihtimali olmayan çok fazla bilgiyi de gereksiz öğrenme riski ile karşılaşırsınız.
  • Hakimlik soru bankası: Hakimlik sınavı hazırlığında soru çözümü çok önemlidir hatta olmazsa olmazlardandır. Çok fazla soru çözümü sizi sınavı kazanmaya daha fazla yaklaştırır. Soru bankası için ÖSYM çıkmış soruların yer aldığı soru bankası’nın çözümü özellikle tavsiye edilir. Bunun dışında özgün soruların yer aldığı soru bankası da çözülmesi de önemlidir. Bur da da en az bir soru bankası çözmeniz ancak zamanın yeterli olması durumunda iki ya da üç soru bankası çözmeniz önerilir. Çıkmış ve özgün soru bankalarını da en az ikişer kez çözmeniz de sizin için çok faydalı olacaktır. Soru bankası seçiminde soru bankalarının içindeki soru sayısı, sayfa sayısı ve fiyatı dikkate alınmalıdır. Bunun dışında daha önce sınavlara hazırlanmış ve başarılı olmuş kişilerin tavsiyeleri de çok önemlidir.
  • Hakimlik deneme sınavı: Deneme sınavı çözümü de sınava hazırlık konusunda çok önemli yer tutmaktadır. Deneme sınavları genelde sınava yakın dönemde çözülür, deneme sınavı hem zaman yönetimi açısından çok önemli bir tecrübe kazandırır hem de daha fazla soru görülmesi açısından önemlidir. Bunun dışında eksik konularınızı tespit edip o konuda tekrar yapmak açısından da deneme çözmek önemlidir.